casarecce met snijbiet

Ok, het 'originele' snijbiet-recept moet men eten met orecchiette maar soms moet je het doen met de dingen die je hebt in je voorraadkast. Zo ontstaan vaak de lekkerste en leukste recepten... Mijn koelkast voorziet me van het volgende: verse snijbiet/rode biet/... bladeren (alternatief: spinazie), gedroogde salsiccia (alternatief: Italiaanse worst of eventueel spekreepjes), verse buffelmozarella en kerstomaatjes.




Snij de worst in blokjes en bak ze aan in de pan, in een klein beetje olijfolie. Haal ze uit de pan, dep ze droog op keukenpapier. Snij de gekleurde steeltjes van de snijbiet in stukjes en gebruik de overgebleven olie om de steeltjes en bladeren van de snijbiet in aan te stoven. Voeg vervolgens de in stukken gesneden kerstomaten toe zodat je een lekkere saus krijgt! Kruid naar smaak met peper en zout! Kook de pasta gaar en meng onder de saus. Verscheur de verse buffelmozarella en voeg die net voor het opdienen toe.

nodig:
350 g casarecce (of penne)
1 buffelmozarella
300 g snijbiet
2 salsiccia
12 kerstomaten

2 opmerkingen:

  1. Je hebt nu nog verse snijbiet...wow. en dan nog de kleurrijke zie ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, toevallig gekregen via een kennis, met dank aan een horeca-groothandel ;)

    BeantwoordenVerwijderen