porchetta!

Porchetta, heerlijk op een stukje gezouten focaccia, vers gehaald bij de Italiaanse speciaalzaak... Maar zou het even lekker, of zelfs lekkerder kunnen zijn indien je het zelf probeert gereed te maken? Ik nam de proef op de som, repte me naar mijn favoriete slager voor een enorm stuk varkenslende, die hij al prachtig had ontbeend. Tip: vergeet zeker niet te vragen of hij het vel&vet inkerft want als je dat thuis moet doen vervloek je jezelf omdat je het vergat te vragen aan je slager...Kostbare tijd die je eenvoudig had kunnen opvullen met het drinken van 2 glazen rode wijn!

Als vulling stoofde ik wat gehakt aan met boschampignons en een uitje, afkoelen, mixen en mengen met enorm veel groen (salie,bladpeterselie,...)! Geen traditionele porchetta dus... Mocht ik de komende dagen, 's morgens een paardenhoofd (of het schattige hoofdje op onderstaande foto) in mijn bed terugvinden dan vermoed ik dat het recept best herzie...
In ieder geval, het vlees goed zouten, insmeren en masseren met olijfolie en dichtbinden met keukentouw.
Je oven op maximum kracht laten draaien(275° is dat hier). Het vlees erin zetten en de temperatuur terugdraaien tot 180. Na een 15-tal minuten schakel je over naar 150° en dan laat je het lekker, zacht garen gedurende 2,5u.
Je kan ondertussen wat wortelen, look, aardappels, pastinaak,.. erbij gooien! Af en toe arroseren en je zal merken dat je een sappig stukjes vlees hebt waarbij het vele vete botermals is geworden!
Smakelijk!
Song: niet geheel mijn gekende stubru-stijl maar het mag eens iets anders zijn... en de kat is er bijna net zo zot van als van een restje porchetta (Pussycat dolls)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten