resto: il proverbio

Aaaaaah, geen zin om te koken, dus dan maar op zoek naar een snelle hap... En, zoals vaak, staat een snelle hap meestal garant voor ongezond en vettig (je culinaire niveau durft wel eens te verlagen op een zaterdagnacht om 02:34 met wat zatte vrienden).
In ieder geval besloot ik om pizza's af te halen... En een ideaal moment om 'the new kid on the block (of cité)' in Genk eens uit te proberen: il proverbio (autentica pizzeria napoletana).
Ben je op zoek naar een 'Esso-pizza' of een 'kebap-pizza' dan ben je hier aan het verkeerde adres. Geen pizza quattro stagioni of pizza hawai,... maar authentieke pizza's met D.O.P.-producten (Denominazione di Origine Protetta) die je mag kiezen uit in een in het Italiaans opgestelde kaart. Voor het angstzweet je uitbreekt, de vlotte bediening vertaalt ze graag voor je. De prijzen variëren van 9 tot 14 €.Voor de kinderen kozen we een pizza margherita met heerlijke San Marzano-tomaten (ze aten allebei met zeer veel smaak, en geloof me, de 2 kereltjes zijn zeer kritisch ondanks hun <4j leeftijd). Een Funghi voor Mademoiselle en ikzelf heb de lekkerste pizza met rucola & prosciutto crudo ooit gegeten...
De traditionele Napolitaanse houtoven bakt de pizza's op 60 sec. en dat zorgt voor een zeer aparte smaak.
Eigenaar Massimo Zamponi heeft de stiel in Napoli geleerd bij de enige pizzeria ter wereld met een Michelin-ster.


Wil je dus eens genieten van een pizza die net dat tikkeltje anders is, ga hier dan zeker eens langs. Het mooie zwart/wit interieur neem je er graag bij en proef zeker ook één van de vele desserts die op het krijtbord staan (en laat me weten of ze de moeite zijn!).
Enjoy!

Il Proverbio
Noordlaan 24b1
3600 Genk (Winterslag)
T: 089 30 67 50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten