tagliatelli scampi / rucola

Iedereen heeft wel zijn eigen versie van een pasta scampi maar dit recept heeft een extra twist. Zowel de rucola als de zongedroogde tomaten zorgen voor meer smaak en gaan ervoor zorgen dat je dit zeker opnieuw gaat maken!


Mix eerst wat zongedroogde tomaten met olijfolie tot je een soort pasta krijgt. Ze ondertussen alvast water op met voldoende zout. Fruit daarna een ajuintje met wat look en eventueel wat chili zachtjes aan. Voeg de zongedroogde tomatenpasta toe. Doe de scampi erbij en wat kerstomaten. Gooi je verse pasta in het water. Die is na een tweetal minuten (max) zeker al dente. Doe wat water van je pasta in je saus zodat je een lekker smeuïge saus krijgt! Wanneer je pasta klaar is, meng je alles. Op het aller, allerlaatste moment doe je de rucola eronder (die je met veel citroensap, wat lekkere olijfolie en zout hebt aangemaakt) want de warmte gaat zijn effect hebben! Hoe hier zeker rekening mee...
Enjoy!

nodig:
verse tagliatelli (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
kerstomaten
rucola
zongedroogde tomaten
scampi (min 6 pp)
citroen
olijfolie
peper & zout

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen