scheermesjes!

Na een recent bezoek aan Wout Bru's pop-up restaurant in Antwerpen (117 by Wout Bru), waar ik geweldig lekkere scheermesjes had gegeten, besloot ik om me er zelf nog eens aan te wagen...
En dit is het resultaat: gemarineerde scheermesjes met kerstomaatjes en venkelcrème12 scheermesjes
1 scheutje wijn
8 kerstomaatjes
1 rode ui
broodcroutons
1 venkel
1 EL zure room
1 EL mayo
Venkelcrème: Snij de venkel in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Mix met wat vocht, en breng op smaak met peper en zout, wat zure room en een beetje mayo.
Spoel de scheermesjes enkele malen zeer grondig. Stoom ze heel even in een pan met olijfolie. Blus met wat witte wijn. Wanneer ze opengaan, moet je ze meteen van het vuur nemen. Ze hebben maar heel even nodig, anders worden ze taai... Zeef en vang het vocht op want dit ga je gebruiken voor je sausje! Haal ze uit hun schelp, selecteer het vlees en snij dit in stukjes. Spoel de schelpen (voor de afwerking) grondig in water. Stoof wat kerstomaatjes aan met een beetje vocht van de mesjes. Kruid goed af en meng dit net voor het opdienen met het vruchtvlees. Werk af met croutons, rode ui (gemarineerd in olijfolie, witte balsamico, zout en suiker) en venkelcrème.
Song: Vanilla Ice (Slice like a ninja, cut like a razorblade)

117 by Wout Bru,
Graaf van Egmontstraat 39, 2000 Antwerpen
gesloten op dinsdag
www.117bywoutbru.be
Voor een correct verslag en foto's van de gerechten kan je bij deze collega-blogger terecht: be-gusto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten