Superverse tonijn verdient een troon! En als Limburger met Genkse roots mag dat een troon met een blauw randje zijn!
Allereerst zorg je voor de allerbeste tonijn die je kan vinden... koop je visleverancier desnoods om met... tja met eender wat, alle middelen zijn toegestaan om aan kraakverse tonijn te geraken, niet?
Neem een vlijmscherp mes en snij je tonijn fijn en hop: tonijn tartaar. Rasp wat limoenzeste erover, voeg een beetje XV olijfolie toe en eventueel een klein beetje gember (maar voorzichtig als je dit gebruikt), wat fijngesneden verse look en verse koriander. Zeer goed afkruiden met peper en zout. Vlak voor je gaat serveren doe je er wat limoensap bij en eventueel wat sushi-azijn.
Serveer met een zelfgemaakte limoenmayonaise (meng de zelfgemaakte mayo met limoensap, wat cayennepeper en fijngehakte koriander).
En mocht je nog ergens wat zwarte, witte of groene wasabi sesamzaadjes hebben liggen, gebruik ze dan!
Afwerken met wat fleur de sel en meteen serveren, anders blijft er niets over voor je gasten of 'loved-ones' en geloof me, dat vergeven ze je nooit!
Indien je je gasten volledig wilt wegblazen serveer je het op een Stockmans-bord...
Enjoy!
Naar een recept van 2 prettig gestoorde koks!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten