lasagne (aubergine & mortadella)

Een zelfgemaakte lasagne is meestal wel lekker. Maar deze versie is echt verrassend lekker en je kan er zelfs een veggie-gerecht van maken, op voorwaarde dat je de mortadella wegdenkt en best ook weglaat!
Voor deze versie ging ik uit van het traditionele pasta Norma recept (aubergine/ricotta) en vulde ik mijn lasagna met een versgemaakte tomatensaus, gegrilde aubergines, verse basilicum, flinterdun gesneden mortadella (heerlijk) en ricotta salata! En het is net die ricotta salata, een harde, gezouten ricotta, die dit gerecht een leuke twist geeft, dus zeker proberen! Voor deze ingrediënten moet je wel naar je Italiaanse deli, dus best flink eten voor je vertrekt want: lege maag + Italiaanse goodies = te veel lekkers kopen wat je ook effectief allemaal zal opeten!

nodig:
basis tomatensaus
1 aubergine
150 gr ricotta salata
8tal sneden mortadella
lasagnevellen
verse basilicum
to do:
Maak een basis tomatensaus.
Snij je aubergine in plakken van 1 cm. Bestrooi ze met zout en laat ze zo een kwartiertje 'zweten'. Afdeppen, besprenkelen met olijfolie en grillen in een hete pan.
Eerst lepel je een klein beetje saus in je favoriete lasagnekom. Dan een aantal lasagnevellen. Opnieuw wat tomatensaus met daarop wat gegrilde aubergines en basilicum. Indien er geen veggies langskomen leg je er nu wat schijfjes mortadella over en rasp je wat ricotta salata om het geheel af te ronden.
En dit herhaal je tot je kom vol zit, de resterende schijfjes mortadella eet je tussendoor gewoon even op.
Enkel nog de oven in en smullen maar!
Enjoy...
soundtrack: Lana Del Rey : Summertime Madness

7 opmerkingen: