resto: septime, paris

een heerlijk weekendje weg naar Paris, avec mon amour! Et sans enfants... Niet dat we onze 2 jongens er niet graag bij hebben maar het geeft ons wel de kans om nog eens lunchen zonder dat we rekening moeten houden met rondvliegend voedsel, drinkbekers die zonder twijfel zullen omvallen en 'vettige pollekes' die grijpen naar de heerlijk zachte pelskraag van een nietsvermoedende dame aan een aangrenzende tafel. Dat laatste is waar gebeurd en de handjes waren meteen bijna zuiver...
In ieder geval, ik had geboekt bij restaurant Septime, na enkele tips en veel internet-opzoek werk. De Chef is Bertrand Grébaut (op 27-jarige leeftijd reeds 1 Michelin-ster bijeen gekookt en nu op deze locatie zijn eigen resto geopend). Septime is één van de nieuwe trendsetters in Parijs, haute cuisine toegankelijker maken in een ongedwongen kader is hun motto. Kijken of dat lukt...



We kwamen net op tijd (lees 15min te laat) aan en werden hartelijk ontvangen. Hoezo Franse arrogantie? Een zeer mooi en warm interieur (veel hout) en het personeel is gekleed in blauwe schorten, met jeans en sneakers. Er hangt een zeer aangename en losse sfeer... Zo krijgen we de kaart op een clipboard, netjes op een papier afgedrukt...
We kiezen voor 'carte blanche', 5 gangen, de chef kiest, wij volgen...

En dan begint het festijn... we starten met groene asperges, een crème op basis van sjalotten, wat lardo die smolt over de asperges , een crumble en bladpeterselie en dragon. Een prachtige starter met smaken die mekaar perfect aanvulden...
 Erna volgt een bouillon van paddenstoelen, met flinterdunne Parijse champignons en een op lage temperatuur gegaard eitje... Lekker, alleen ontbrak er hier wat extra zout, zeker op zo'n zalig eitje...
 Daarna venere rijst, gitzwart en barstensvol smaak, gecombineerd met bonito (makreelachtige, van smaak wat te vergelijken met tonijn) en een gifgroene crème met een smaak die we niet konden thuisbrengen. Dit bleek achteraf netel te zijn... Vreemd smaakje maar de rest was top!
 Tweede hoofdgerecht is lams uit de Pyreneeën. Een stukje lamsfilet (boterzacht), ribstukje, gecombineerd met een foie-crème, groentjes en een sauce vièrge met amandelen (zalig)...
 Het bestek wordt nu afgeruimd (je krijgt geen nieuw bestek tijdens de maaltijd) en dat betekent dat het tijd is voor het dessert. Simpel maar opnieuw smaken die perfect samengaan... Amandelcrumble, een perencrème en ijs van foie!
Oh ja, ook het prijskaartje valt goed mee voor de kwaliteit die je krijgt:
2x 5-gangen, 3 glazen wijn, 1 fles water en 2 espresso's kost je 138 €...
Dus als je op zoek bent naar mooie, lekkere gerechten met topproducten in een losse sfeer, ga hier dan zeker eens langs. Het feit dat het in Parijs ligt, neem je er voor de gezelligheid maar even bij, je kan het combineren met een bezoek aan die bekende toren!

Eindoordeel: cassius - I Love U So
Voor meer info: restaurant Septime

6 opmerkingen:

  1. Ga ik moeten onthouden wegens precies dik de moeite. Nice!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmh! Staat dus zeker en vast op mijn to-visit-à-Paris-lijstje. :-)

    Bedankt voor de tip! Leuke en lekkere blog trouwens. Ik kan niet wachten om er wat rond te snuisteren. Nu even deadlines!

    Tot later!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. ik ben benieuwd naar jullie oordeel ;) en tegelijk zeer jaloers...

      Verwijderen
  4. Hey Marcus, Septime is inderdaad een aanrader voor Bistronomie vertier in Parijs. leuk adresje, onze ervaring lees je hier: http://begusto.wordpress.com/?s=septime
    Culinary greetings,
    Be-Gusto

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk he! je foto's doen me alvast weer watertanden!
    grtz, m

    BeantwoordenVerwijderen