couscous de Liège

soundtrack: arsenal - melvin

Met een warmer weekend in het verschiet zijn we verplicht iets zomers op ons bord toveren!
Het leuke aan dit gerecht is dat je het naar eigen smaak kan aanpassen en je kan het meeste op voorhand maken (ideaal als je mensen op bezoek krijgt dus)!
Indien je niet graag lams eet, pak je gewoon een lekkere steak, of laat het vlees weg voor een vegetarisch gerecht (gebruik dan uiteraard geen vleesbouillon... beware of a mad veggie). Maar probeer toch een lekker stukje lamsfilet te vinden, je zal verbaasd zijn van de zachte smaak...
De eerlijkheid dwingt me te zeggen dat Girlfriend de couscous steeds voor haar rekening neemt. Melancholie omdat ze dit als kind zeer graag en vaak in Marokkaans restaurant at in Luik!


 
nodig:
6tal rijpe tomaten
4tal wortelen
1 courgette
Kikkererwten (blikje)
Koriander
Bladpeterselie
Tijm
Citroen
Couscous
1 aubergine
Honing
Feta
Lamsfilet
Wortelen en look aanstoven in olijfolie. Daarna de courgettes toevoegen. Kruid met komijn, paprika en ras el hanout. Voeg de versneden verse tomaten toe, wat bouillon (runds of groenten indien veggie) en laat zachtjes verderstoven. Als laatste voeg je de kikkererwten toe. Zorg dat je groentjes lekker knapperig blijven!

Bereid de couscous volgens de verpakking. Ik gebruik persoonlijk altijd kippenbouillon ipv water zodat er meer smaak in zit... Voeg wat fijngehakte bladpeterselie, koriander, munt. Werk af met wat citroen voor een frisse toets.
Bak je lamsfilet even aan (eerst kruiden met peper en zout ). Dit heeft niet veel nodig, het moet mooi rosé blijven vanbinnen...
Voor de aubergine crème kan je, bij gebrek aan tijd uiteraard, lekker lui zijn. Neem wat gegrilde aubergines (van de lokale Italiaanse speciaalzaak) en warm ze even op met wat olijfolie, een klein tikje honing en wat verse tijm. Prak ze met een vorkje 'et voila'! Mocht je je toch schuldig voelen omdat dit zo snel gereed is (en zo lekker is) kan je het nog altijd door een zeefje halen. Heb je meteen wat extra afwas om je mee bezig te houden voordat je gasten komen!
Dresseer eerst de couscous, overgiet met de heerlijke saus, verkruimel de feta erover en leg tenslotte het lamsfilet erbij!
Smakelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten