pasta pomodoro

soundtrack: jovanotti - l'ombelico del mondo

Snel klaar, boordevol smaak en met niets dan verse ingrediënten... De bijna oogverblindende kleuren neem je  er graag bij, die zorgen ervoor dat je je bord nog sneller leeg eet... maar probeer er toch ook van te genieten!
Heb je iets meer tijd, dan maak je er ook nog een schuimende parmezaanmelk bij voor de twist!

Voor 4p:
een paar rijpe tomaten
kerstomaten
bocconcini (kleine mozzarellabolletjes die je kan krijgen bij je italiaanse deli, anders neem je buffelmozzarella, BUFFELmozzarella dus, laat de goedkope kauwgum aub links liggen)
basilicum
1 el kappertjes
een paar ansjovisfilets
verse parmesan
1 pakje verse linguini
Stoof de rijpe tomaten aan in olijfolie, met wat look, tot je een lekkere, zachte massa krijgt. Proef en voeg peper en zout toe. Breng water aan de kook met veel zout. Je gebruikt dit water op het einde om je saus wat aan te lengen. Voeg aan je saus de kerstomaatjes toe. Ze moeten openpoffen maar zorg ervoor dat ze toch nog lekker knapperig blijven. Gooi er wat afgespoelde kappertjes bij, wat verse basilicum en wanneer je pasta al dente is, gooi je de mozzarella erbij. Snel handelen nu, want die zal smelten...Doe er eventueel wat lekkere ansjovis bij, nog wat verse parmigiano, en eet smakelijk!

Voor de schuimende parmezaan, kook je melk en room (1dl) op met wat parmezaan, afkruiden met peper, zeven en opmixen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten