Salade Niçoise - la douce France

Heiligschennis... als Italofiel op vakantie in Frankrijk... maar wanneer je viavia een topadresje toegespeeld krijgt (Le Guinot) in de Dordogne ('home of the blonde aquitaine'), dat ook nog eens perfect geschikt blijkt voor kinderen, dan twijfel je niet. Het feit dat de eigenaar een diploma Ter Duinen op zak heeft helpt natuurlijk ook. Maar zeg het niet verder want we willen graag bij gelegenheid nog eens terug gaan...
Om in de sfeer te blijven een zomerse salade met een Franse naam: salade Niçoise met een twist (zijnde verse tonijn). Enjoy!



Nodig (2p):
- 4 aardappelen
- 1 ei
- pakje verse bonen
- handvol zwarte olijven
- bussel basilicum
- aantal kerstomaatjes
- 1 tonijnfilet
- 2 ansjovisfilets
- paar blaadjes salade
- olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, peper & zout
Kook je aardappelen en boontjes beetgaar. Kook een eitje. Mix je basilicum met een paar ansjovisfilet, peper, een koffielepel mosterd, een scheutje olijfolie en een klein scheutje rode wijnazijn. Je moet een lopende structuur/saus/dressing krijgen. Ga op je gevoel af en voeg olijfolie en eventueel wat zout toe. Na het proeven uiteraard...
Wanneer je boontjes nog warm zijn, meng je een deel van deze dressing eronder. Die blijft er dan lekker aan kleven. Meng de rest pas op het laatste moment onder de salade.
Hou een klein beetje dressing over om je tonijnfilet mee in te wrijven en grillen maar...
Alles mixen en genieten...
Recept op basis van eigen creativiteit met de genialiteit van Jeroen Meus & Jamie Oliver.

Omdat onze terugrit voorbeeldig verliep met verbazend flinke kids totdat we in de lichtstad aankwamen: J. Dutronc - Il est Cinq heures, Paris s'éveille...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten