hapje: crostini met mortadellacrème & auberginekaviaar

Tijd voor een hapje. Dit kan je zeer eenvoudig op voorhand klaar maken en is dus een ideale start voor wanneer je meerdere gasten ontvangt. Extra punten voor je aanwezigheid dus, geheel in 'Komen Eten' stijl!
Qua foodpairing is dit voor mij een toppertje. Mortadella & aubergine gaan uitstekend samen, zoals ik al eerder heb aangegeven in dit lasagne-recept.

Wat moet je doen voor 4 crostini?
Een stukje flinterdun brood grillen, insmeren met wat goede olijfolie & fleur de sel.



1 aubergine grillen (you know the drill: wassen, stukken van 1 cm, zout strooien, glaasje wijn drinken, afdeppen, insmeren met olijfolie & grillen maar.). Afkruiden en fijnsnijden.
Klop wat room op, mix 50 ml kippenbouillon met 4 schijfjes verse mortadella en meng alles! Je kan eventueel een bindmiddel (gelatine/agaragar) gebruiken om ervoor te zorgen dat alles goed opstijft. Uitsteken in een gewenste vorm.
Afwerken met een gezouten kaas (ricotta salata of pecorino)
Enjoy...



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen