mosselen, maar dan anders - spicy thai style

Mosselen met room, spekjes, garnalen,gegratineerd of zelfs rauw... de mogelijkheden zijn eindeloos maar niet altijd even geslaagd. Voor mij blijft de traditionele verse alvast de lekkerste. Maar wie weet, eens afwijken van het traditionele mosselpad kan misschien zorgen voor een aangename verrassing? Hoog tijd dus om eens iets nieuws te proberen en aangezien mijn Thais currysoepje (recept volgt later) hier thuis een klassieker is, leek het me een goed idee om op basis van dezelfde ingrediënten te starten... Lekker pikant met chili en curry (so kiss your ass goodbye) en het heerlijke aroma van citroengras, limoen en gember!


En een niet onaangenaam voordeel is dat het mosselvocht een fantastische basis vormt voor je Thais currysoepje, als je het kan opbrengen om niet alles op te slurpen... en dat is zeer moeilijk, geloof me...

nodig (2p):
2 kg mosselen
koriander
look
gember
4 stengels citroengras
groene curry (pasta)
1 chili
1 ajuin
1 limoen
250 ml kokosmelk
doen:
Ajuintje schillen, chili fijnhakken (best niet in je ogen wrijven), rasp wat limoenschil (niet het wit), plet de stengels citroengras, een teentje fijngesneden knoflook en gember. Voeg een theelepel groene currypasta toe (of meer, afhankelijk van je smaak) en  wat fijgesneden koriandersteeltjes (veeeel smaak) Voeg de korianderblaadjes pas toe, net voor je opdient, dan blijven ze er lekker fris uitzien! Klontje boter erbij, de mosselen toevoeg, kruiden met peper, je mosselpan op het vuur zetten en na een paar minuten, voeg je wat kokosmelk toe. Schudden, wat limoensap toevoegen en klaar.
En nu is het enkel nog genieten van de heerlijke aroma's! En vergeet je frietjes uiteraard niet...
Enjoy!
soundtrack: Bob Sinclair - Kiss my eyes (clip feat. the mus(c)sels from brussels)Geen opmerkingen:

Een reactie posten