hapje: cactusvijg / mozarella / prosciutto

Bloedheet weekend - bloedrood hapje! Dit hapje is een ideale starter voor een brunch/bbq en vraagt niet veel werk, enkel goede producten. De cactusvijg geeft een geweldig mooie en intense rode kleur vrij bij het opensnijden en smaakt niet zo zoet als een 'normale' vijg. Je zal dus voor of tegen zijn!

Snij de vijg in 4, scheur wat flinterdunne prosciutto en leg die over je stukje vijg. Wat buffelmozarella met een beetje peper en fleur de sel. Haal je lekkerste olijfolie erbij en eventueel een klein beetje vloeibare honing. Werk af met wat citroentijm en zet eender welk nummer van the Foo Fighters op als soundtrack!


Wees wel gewaarschuwd want dit hapje vraagt voor een lekker frisse prosecco! Enjoy!




nodig voor 4 personen:
2 vijgen
4 plakjes prosciutto
1 bolletje buffelmozarella
enkele verse blaadjes citroentijm of origano
olijfolie
honing

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen