tortellini salsiccia

Een traditionele tortellini wordt vaak gevuld met ricotta & spinazie. En dit kan zalig zijn in al zijn eenvoud...
Maar als je dan toch de moeite doet om eindelijk je wondermooie pastamachine nog eens een keertje uit te halen (waar stond dat ding weer?), dan kan je misschien meteen een alternatieve vulling uitproberen. Deze combinatie werkt uitstekend: Italiaanse worst (of gehakt als alternatief),andijvie en mascarpone. Een vulling die wegsmelt op je tong!
nodig voor 2:
- verse pastavellen & 1 eitje
- vulling:
krop andijvie
2 salsiccia (of gehakt)
150 gr mascarpone
look
- saus:
8tal kerstomaatjes
verse basilicum
look
- een lekker glas wijn om je harde werk te verzachten...

Maak eerst verse pasta (zo doet de maestro dat) en vergeet je geen lekker glas wijn uit te schenken, want van deeg kneden krijgt een mens dorst!
Was de andijvie, blancheer en snij fijn. Dan snij je de Italiaanse worsten open en haal je het vlees eruit. Stoof dit aan in wat olijfolie en voeg als het wat kleur krijgt de andijvie toe. Vergeet ook geen look toe te voegen. Proef en kruid af. Voeg tenslotte wat mascarpone (geen ricotta dus!) en verse parmigiano toe.
Een eetlepel vulling op je reepjes pasta, de randen instrijken met losgeklopt ei, toevouwen en met een serveerring de tortellini uitsteken.
Kook je tortellini in zeer goed gezouten water 'al dente'.
Voor het sausje houden we het simpel. Snij wat kerstomaatjes in stukjes, stoof ze heel eventjes aan in olijfolie, blus ze met een klein beetje van het gezouten kookvocht en voeg tenslotte wat versnipperde basilicum toe! Wat verse parmezaan erover en haal je beste olijfolie uit om af te werken...
Enjoy!
Soundtrack: The Avalanches - Since I left youGeen opmerkingen:

Een reactie posten