olympic burger: forza belgica

Hoogdagen voor sportliefhebbers, en wie weet, ook voor ons, trouwe supporters van onze dappere Belgen in LDN. Met brons voor Van Snick begon het alvast goed maar wat hebben we nodig voor verdere uitmuntende resultaten? Inderdaad, krachtvoer en welke Belg eet nu niet graag 'steak friet'? Wij zitten thuis voor de tv gekluisterd (ook vermoeiend) en aangezien een côte à l'os uit het vuistje er zelfs voor mij wat over is, kies ik voor een 'pimped burger met pommes pont-neuf (PP9) en dragonmayonaise'.nodig (4p):


- verse jonge sla
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- dragon
- olijfolie & rode wijnazijn
- peper en zout 
- hamburgerbroodjes
- frietjes & mayo
voor de burger:
- 500 gr rundsgehakt
- 1 rode ui
- 1 ei
- 1 koffielepel paneermeel
- 1à2 eetlepels ketchup
- 1 koffielepel Dijon mosterd (of Tierenteyn)
- 1 koffielepel Worcestershire Sauce
- optioneel een paar drupjes Tabasco


Kruid het gehakt (peper en zout) en voeg er de versnipperde ui en overige ingrediënten aan toe. Maak er (eventueel met een serveerring) mooie ronde hamburgers van en zet ze even koud zodat ze wat kunnen opstijven.
De salade maak je aan met olijfolie en rode wijnazijn (en peper en zout). Schil de komkommer en snij in dunne plakjes. De tomaten snij je ook in dunne schijven.
Verwarm een pan, klontje boter erin en schroei 1 kant van je burger aan, zet je vuur wat lager en keer om. Vuur weer wat hoger om een mooi korstje te krijgen en daarna op een lager vuur laten verder garen zodat het vlees lekker sappig blijft!
Verwarm de hamburgerbroodjes even in oven.
Versnipper de dragonblaadjes en meng die met enkele eetlepels mayonaise. De dragonmayonaise gebruik je om op de broodjes te smeren. De rest van je mayonaise is voor je frietjes ;)
Beleg de broodjes met de salade, komkommer en tomaat.
Maak er zelf heerlijke frietjes bij, of pommes pont-neuf! En nu, supporteren maar, met Belgische muziek!
Enjoy!
soundtrack: Netsky - Come alive

Geen opmerkingen:

Een reactie posten