resto: the kitchen - luik

Zuiderse temperaturen, een dagje Luik met je liefste en een perfect zonneterras,... wat kan een mens soms snel tevreden zijn! Alleen moet het eten ook wel een beetje meevallen en jongens, dat was een regelrechte voltreffer. We kregen een insider-tip voor een leuk lunch-adres genaamd 'the kitchen', gevestigd in de Bulthaup-toonzaal aldaar. Voor een lunch (voor- en hoofdgerecht) betaal je 19,90€. En de smaken zaten zeer goed! Een aanrader voor wie ooit eens toevallig (of niet toevallig) de vurige stede passeert.


Als hapje kregen we een simpel ogend bordje met tonijnmousse, radijs, bladpeterselie en heerlijke olijfolie. Eenvoudig maar boordevol smaak, just the way I like it!

 Het voorgerecht was een salade met rucola, scampi, rauwe paprika en venkel en een koriander emulsie. Visueel verbluffend, zeker met het lekkere weer en glaasje rosé erbij, dan ben je toch niet iets sneller onder de indruk! Maar veel smaak, een zalige vinaigrette en een mooi bloempje erbovenop.
Als hoofdgerecht kregen we enkele gegrilde sardientjes. Basic maar lekker vers. Hier heb ik zelf wat bijgezout maar dat is uiteraard een persoonlijke voorkeur.
Conclusie: wie snel, lekker en licht wil lunchen in Luik in een mooie omgeving... twijfel niet en spring er even binnen!
Enjoy!
The Kitchen Restaurant
Boulevard de la Sauvenière 137
4000 Liège

04 250 20 741 opmerking: