vitello tonnato (net anders) !

soundtrack: synrise - goose

Aaah, de lentezon,… heerlijk genieten op je terras met een fris glas rosé, een lekker muziekje en wat aangenaam gezelschap! Wat wil een mens nog meer? Een lekker, fris gerechtje om de avond perfect af te sluiten misschien?
En wat past daar beter bij dan een ‘klassieke’ vitello tonnato met een moderne twist? Niets toch, buiten enkel nog wat meer rosé misschien…
recept (4p):
300 gr kalfsvlees
paprika
1 blikje tonijn
mascarpone
mayo
citroen
piment d’espelette
ansjovis
coeur de bœuf (2)
rucola
kappertjes
zure augurkjes


Kruid het kalfsvlees met paprika en wat zout. Bak het aan, zodat er een mooi korstje ontstaat. Gaar het daarna verder in de oven. Zorg ervoor dat het lekker mals blijft! Laat het achteraf even rusten en stop het eventjes in de diepvries zodat je er mooie, dunne plakjes van kan snijden!

Voor de ‘tonnato’ mix je tonijn, ansjovis, een beetje mayo (als je tijd hebt, maak hem dan even zelf, zoveel lekkerder) en wat mascarpone zodat een zachte zalf ontstaat. Niet te lopend, niet te vast, vertrouw op je eigen gevoel en smaak. Voeg citroen toe voor een frisse toets en wat piment d’espelette.

Voor de tomatencrème, stoof je de 2 tomaten, kruid goed af, beetje suiker, beetje rode wijnazijn. Mix, haal door een zeef en laat inkoken met wat gelatine of agar agar, wat beschikbaar is… Laat het opstijven in de koelkast en giet over in een plastic spuitflesje (zo kan je straks mooie drupjes maken bij de afwerking).

Werk de rucola op met wat olijfolie, citroen en zout.

Voor de presentatie leg je de dunne lapjes kalfs op de tonnato. Kruid ze eventueel met een beetje fleur de sel en peper. Giet er nog wat van het lekkere tonijnmengsel over en werk af met de kappertjes, dungesneden augurkjes, rucola en tomatencrème. Of voeg zelf iets lekkers toe!

Geniet ervan! and go easy on the wine ;-)
ps: goede wijntips mag je altijd doorsturen, die worden met plezier uitgetest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten