restaurant: Lucie & Jimmy - Tongeren

Het bezoek aan het restaurant van Lucie & Jimmy is van de zomer 2011 geleden. Ze waren toen net geopend op hun nieuwe locatie in Tongeren en het leek me een leuk geschenk aan...mezelf... om er eens met mijn vriendin te gaan eten. Ik hoorde onlangs van culi-collega's uit de regio, dat dit adres nog steeds de moeite is om eens te checken!
Vandaar, met enige vertraging, mijn ervaring & foto's...
Het weer was schitterend, de inrichting top (open en strak) en de ontvangst netjes. Lucie deed de moeite om voor ons alvast een glaasje champagne in te schenken! En dat stelt een mens altijd op prijs!
Daarna brengt Jimmy ons naar onze tafel. Het terras geeft je meteen een idee van het potentieel van dit pand. Je waant je meteen op vakantie...

Het eten dan... we kozen voor een menu. Jammer genoeg konden we niet voor aangepaste wijnen kiezen (maar dat is ondertussen misschien aangepast?) en kozen voor een lekkere rosé.
Enkele lekkere hapjes zetten meteen de toon... een beetje eigenzinnig, met oog voor detail.
We starten met een carpaccio, gecombineerd met St-Jacobs. Lekker fris en ideaal voor dit weertje!
De gerechten volgen mekaar vlotjes op. Vooral de currysoep met een enorme gamba smaakte naar meer!!!
De saus (sinaas) bij het hoofdgerecht (eend) was subliem en als je als afsluiter van een perfecte moelleux met kokosijs en mangocoulis mag genieten kan je enkel spreken van een geslaagde lunch...Note to marcus: verjaardagstip 2012: lunch bij L&J!
www.luciejimmy.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten