ik wil zon! en een gesmolten paas-kaasje graag...

soundtrack: M83 - midnight city

Een lekker frans kaasje als hapje, dromend van de lentezon, een ideale starter voor een mooi paasweekend...
melancholie, dat vraagt om aangepaste muziek...
soundtrack: absynthe minded - envoi
1 camembert (4p)
verse tijm
verse look
witte wijn
Open om te beginnen je fles wijn en giet je glas goed vol... proef... en proef dan nog eens om zeker te zijn dat die lekker is. Haal je camembert uit de plastic folie (als die er rond zit uiteraard) anders krijg je straks toestanden in de oven. Maak kleine inkepingen in de kaas en stop er wat teentjes verse knoflook in (verse look kan je tegenwoordig in elke grote supermarkt vinden). Bestrooi met wat verse tijm en een klein scheutje witte wijn.



Plaats het dekseltje er terug open en zet op een schoteltje in je voorverwarmde oven (200gr). Na een 5tal minuten check je best even om te kijken of de korst al begint mee te geven. Dat is een goed teken!
Haal je camembert uit de oven en verwijder de tijm & look. En bereid je dan voor... neem een slok wijn, snuif de geur op van tijm&look, pak een stukje stokbrood en sop dit in die heerlijke vloeibare kaasmassa... zalig!

1 kaasje is ruim voldoende voor 4 personen.

Ideaal als hapje vooraf tijdens een BBQ, snel, gezellig en super lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten