resto: het gebaar*, antwerpen

Hoe kan je de (jarige) vrouw van je leven nog eens verrassen? Met een onverwachtse trip naar Antwerpen en een heerlijke lunch dus! Het feit dat ik er minstens zo hard naar uitkeek om het restaurant van vrolijke spring-in-'t-veld Roger van Damme eens te bezoeken was uiteraard mooi meegenomen!
We starten met een aperitief van het huis (mojito) en een bloemkool-velouté (smaakbommetje) als hapje en de toon is meteen gezet.

Het Gebaar is enkel open tijdens lunch waardoor je enkel de keuze hebt uit een hoofdgerecht en een dessert... Maar dat maakt de keuze er spijtig genoeg niet eenvoudiger op... we zullen in de zomer nog een keertje moeten terugkomen. En ik vermoed dat die huisgemaakte mojito dan nog beter zal smaken! Alle gerechten, inclusief de desserts, zijn ook voorzien van een aangepast glaasje wijn indien je dit wenst.
Onze keuze dan: vitello tonato voor mij, suggestie voor haar (dagverse tarbot). Het kalfsvlees smelt weg op je tong, de plof-olijfjes en tonijn-kroepoek zijn een leuke en lekkere extra enkel over de (olijven)cake en crumble had ik mijn twijfels (iets te zoet voor mij maar smaken en voorkeuren verschillen nu éénmaal). Bij de vissuggestie van haar klopte alles qua smaak en structuur! Knolselder, cèpes, perfect gegaarde tarbot en een heerlijke saus... wow... Conclusie: beiden zeer lekker maar 'vriendin' wint deze ronde.
 
Als dessert nam ik een panna cotta afgewerkt met mango en meer lekkers (zure smaken doen het voor mij in een dessert! Hemels.

Vriendin had de verschillende bereidingen van appel op haar bord. Ook lekker maar deze ronde is voor mij! 1-1 dus... Terugkomen in de zomer dan maar om de wedstrijd te beslissen? Yes!!!

Tot slot nog een pluim voor de bediening, die was top, relaxed (met een kort praatje af en toe) maar zeer professioneel! Dat maakt het lunchen in Het Gebaar, naast al dat lekkers dat je op je bord krijgt, enkel nog aangenamer!

Lunch-Lounge Het Gebaar
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen
+39 32323710

1 opmerking:

  1. good plates, excelent desing, .... perhaps better in photography for next time more light need, but great plates.

    BeantwoordenVerwijderen