aaah, de 1ste courgettebloemen zijn daar! Mijn pas aangelegde moestuin begint zijn vruchten/bloemen reeds snel af te werpen en daar moeten we van profiteren. Een paar verse eitjes van de buurman, courgettebloemen en basilicum uit de eigen tuin, aangevuld met verse tuinbonen, eigenhandig geshopt bij de Italiaanse speciaalzaak. We kunnen van start! Snel klaar en de restjes eet je achteraf koud op tussen een boterham...
nodig voor 2p:
4 eitjes
een aantal courgettebloemen (4)
room (of volle melk)
verse tuinbonen
pecorino (gemalen) of een andere kaas
verse basilicum
peper en zout
De tuinbonen dop je (dit is zeer ontspannend), blancheer je, afspoelen met ijskoud water waarna je het vel rond de bonen verwijderd (dit is frustrerend). Of je neemt gewoon gedroogde tuinbonen en volgt de aanwijzingen op de verpakking...
De courgettebloemen check je op 'beestjes', verwijder de stamper en verfris ze. Behandel ze te allen tijde met veel liefde omwille van hun uitmuntende schoonheid!
Klop de eitjes luchtig met een beetje room (of melk). Kruid goed met peper en een klein beetje zout. Wat boter in de pan, je eimengsel erin, rijkelijk bestrooien met de gemalen pecorino, de versnipperde basilicum en de tuinbonen. Dompel tot slot de courgettebloemen er zachtjes in en zorg dat ze volledig bedekt zijn met je mengsel. Je kan je frittata verder laten garen onder de grill. Ik heb mijn omelet graag nog wat lopend vanbinnen maar hier laat ik je uiteraard vrij kiezen hoe ver je ze laat garen...
Je zal merken dat er een genuanceerde zoete toets in je omelet zit door alle ingrediënten... heerlijk!
Eet je frittata eventueel tussen een boterham! Het is daarnaast ook een perfecte maaltijd voor de kids! En voor volwassenen uiteraard!
Enjoy!
soundtrack: tom petty - wildflowers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten