pure white gold

heerlijk... het aspergeseizoen is gestart en dat betekent dat we meestal voorzien worden door onze persoonlijke leverancier uit Kinrooi! Handig, zo'n connecties in de familie en op die dagen hou je toch nog net iets meer ze!


nodig:
witte asperges
eitjes
verse garnalen
puree
'guuj beuter' (hoeveboter dus)
dragon/kervel/peterselie/of wat je nog in je tuin kan vinden


Kook je asperges beetgaar in ruime pot water (met zout). Schil ze best eerst of zoek iemand die het voor je wilt doen. Je maakt een lekkere puree, waar je op het laatste moment wat kervel onder mengt en wat vers gepelde garnalen (hier kan je eventueel dezelfde vrijwilliger voor aanwerven, aangezien die toch nog bezig was met schillen van asperges). Geklaarde boter over je asperges, een gepocheerd eitje erbij en geniet van het zalige moment wanneer het eigeel over je bord loopt!
Enjoy!

Heb je eventueel wat tijd over maak dan dit heerlijk extraatje erbij (sauce gribiche volgens Chef Zen):

1 ei (hardgekookt, waarna je dooier en eiwit splitst en fijnhakt)
2 koffielepels dijon mosterd
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel citroensap
1 kleine sjalot, fijngesneden
1 eetlepel kappertjes (afspoelen) ruw hakken
4tal kleine zure augurkjes, fijngesneden
XV olijfolie (4tal eetlepels)
verse kruiden (dragon/kervel/bieslook/peterselie), fijngesneden
zwarte peper & zout
Alle ingrediënten samenvoegen, mengen, dan de olijfolie toevoegen. Als laatste voeg je de verse kruiden toe en proef je. Peper en zout toevoegen. Smakelijk!

soundtrack: ryan adams - ashes & fire

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen