We hebben hier thuis, naast wat gamba's, ook nog een onaangetast pak pasta staan: 'acini di pepe' (wat zoveel betekent als peperkorreltjes). Wat bladpeterselie uit de tuin, verse tomaten 'et voila', meer heb je bijna niet nodig... Alleen misschien wat extra inspiratie en daarvoor ging ik even speuren in mijn pas ontvangen en gepersonaliseerd boek van Antonio Carluccio! Handig als je goede jeugdvriend Peppe Giacomazza zijn connecties gebruikt en je zo'n verjaardagscadeau bezorgt (blink blink).
Het boek staat vol authentieke gerechten die me zo terug meenemen naar Italië... een instant vakantiegevoel!
nodig voor 2:
8 gamba's
4 tomaten
2 teentjes knoflook
bladpeterselie
1 chilipeper
1 limoen
1 glas witte wijn
Kook je 'acini di pepe' gaar in voldoende gezouten water. Gebruik het water hiervan om je saus wat aan te lengen. Gooi de pasta in je sauspan, meng alles en bestrooi met veel fijngehakte bladpeterselie. Serveren met een lekkere frisse salade en een nog frisser glas rosé! En nu terug de zon in!
Enjoy!
soundtrack: len 'you steel my sunshine' boek: Antonio Carluccio: 2 greedy Italians eat Italy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten