penne tonno

Dit toprecept verschijnt bij ons gezin regelmatig terug op tafel. Het is namelijk een lekker, licht gerechtje en je krijgt het zeer snel op de tafel. Ideaal voor een zonnige vooravond zodat je nog op je terras kan genieten met een optioneel glas rosé erbij.
De combinatie van verse tonijn (probeer voor duurzaam gevangen tonijn te kiezen), rode ui, kappertjes en kerstomaatjes is top, vooral wanneer je het afwerkt met een wat (zelf)gedroogde pepertjes. Indien je wil kan je de verse tonijn vervangen door tonijn uit blik.



Recept (4 p.):

- 250 gr verse tonijn
- 500 gr verse penne
- 1 el kappertjes (gespoeld)
- 1 glas witte wijn
- 1 rode ui
- 12 kerstomaatjes
- 1 gedroohde chili
- handvol bladpeterselie
Snij de tonijn in kleine blokjes en kruid ze met peper en zout. Zorg dat je water voor je pasta alvast kookt en voeg voldoende zout toe.
Versnipper de rode ui, en wat look, en fruit in olijfolie. Voeg de kerstomaatjes en gespoelde kappertjes toe. Bak dan de tonijn heel kort mee en blus met wat witte wijn. Voeg eventueel wat pastawater of een beetje visbouillon toe.
Giet je pasta af, meng en werk af met fijn gesneden bladpeterselie en wat chili.
Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.mytaste.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen