moules marcus


Als we 'mossel-friet' door google translator (italiaans) halen krijgen we 'cozze e patatine fritte'. Maar zo letterlijk willen we niet gaan. De frietjes worden vervangen door verse pasta en voor de mosselen gaan we iets extremer... 

We smelten verse sardientjes langzaam met wat olijfolie op een zeer zacht vuurtje. Voeg wat look, fijngehakte chili en peterseliesteeltjes toe. Dit is de basis voor onze saus! 


De mosselen stoven we aan op een traditionele manier met ui en selder, en een beetje droge marsala (of witte wijn). Als extraatje voeg je wat dun gesneden venkel toe. We zeven de saus en voegen het vocht toe aan de sardientjes-saus. Laat wat opkoken en voeg wat fijngesneden tomaatjes toe (liefst zonder vel), kappertjes en groene olijven.
Verse pasta is in no-time gaar, voeg vooral voldoende zout toe aan je water.
De pasta gaan we aanmaken met een frisgroene saus. We mixen de bladpeterselie met een paar eetlepels mosselvocht, wat citroen en 4 eetlepels mascarpone (peper en zout). Als de saus wat te dik is meng je er nog wat kookvocht onder. Die mengen we onder pasta.
Enjoy!
Soundtrack: Oddisee - Paralyzed
nodig (2p)
4 sardientjes
bladpeterselie
look
1 EL kappertjes
1 EL groene olijven
1 tomaat
1 chili
1 ajuin
1 venkel 
1 glas droge marsala (of witte wijn)
selder
2 porties mosselen
mascarpone
1 citroen
verse pasta (kan je ook kopen in de supermarkt)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten