botermalse (citroen)kip met pancetta

Om ons een beetje op te warmen tijdens deze druilerige herfstdagen, besloten we om nog eens een lekker, eenvoudig ovengerecht te maken. Heerlijke kip met aardappeltjes uit de oven... yummy.



De kip wrijven we royaal in met olijfolie, peper en zout en de holte vullen we op met verse takjes rozemarijn, pancetta en een grof gesneden ui. Kruid zeker ook de binnenkant van de kip. Als extraatje meng ik 'goeie boter' met een beetje citroenzeste (biologische citroenen nemen aub) fijngesneden bladpeterselie en knoflook (en peper en zout). Maak nu een kleine insnijding aan de bouten en probeer met je vinger het vel los te trekken zodat je je kip onderhuids volledig kan volstoppen met het heerlijke botermengsel! Het is een beetje werken maar geloof me, het resultaat is de moeite! De kip blijft botermals en de pancetta zal lekker knapperig zijn! Braad gedurende een uur aan 180°.
Enjoy!
En wat je niet gebruikt van je versgemaakte kruidenboter kan je invriezen en in de zomer gebruiken op stokbrood tijdens een bbq!
nodig:
1 braadkip
4tal schijfjes pancetta (iets dikker laten snijden)
1 ui
verse rozemarijn
1 laurierblaadje
1 pakje goede boter (hoeveboter)
bladpeterselie
1 citroen
2 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
soundtrack: jef neve - synrise (goose cover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten