pasta carbonara, maar net iets anders.

Pasta carbonara... heerlijk in al zijn eenvoud. Dit recept heeft een kleine twist op de klassieke versie en moet je zeker thuis eens proberen. You'll love it!


Het recept komt van 'Peppe due' en gaat als volgt. Snipper een uitje, aanstoven, de in stukjes gesneden prosciutto cotto (hesp, dus geen spek in deze versie) toevoegen en even aanbakken.
De pasta al dente afkoken. De saus blussen met het goed gezouten kookwater. 1 eigeel in een aparte kom klaarzetten en kruiden met peper, een tweetal flinke handen gemalen parmigianno en fijngesneden bladpeterselie.
Alles mengen en meteen serveren. Tip van Marcus: Mocht je toevallig een beetje verse truffel hebben liggen, schaven maar!!! En als je helemaal 'all the way' wilt gaan, kan je ook nog een gepocheerd eitje toevoegen.
Enjoy.
Voor 4 personen:
- 1 eigeel
- bladpeterselie
- 1 ui
- 4 sneden hesp
- 4 EL parmigianno
- pasta naar keuze
- optie: gepocheerd eitje & verse truffel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten