boek: peppe's bella vita

Restauranttips, recepten en weetjes, enkel een boek-item ontbrak nog op mijn blog. En hiep hoi, ik nam met plezier de uitnodiging aan om af te zakken naar restaurant La Botte (Genk) en het nieuwe boek 'bella vita' van Njam-chef Peppe Giacomazza in te kijken. Want uiteraard zou dit gepaard gaan met veel mooi volk, heerlijke hapjes en fantastische wijnen (gekozen door broer Gaspare)!
En er zakt wel eens meer aangenaam volk af naar Genk, want op zaterdag 18 augustus heeft de tourbus van een zekere meneer Grohl even buiten gewacht tot de pakketjes met verse pasta netjes aan de deur van de bus werden afgeleverd. Dave's choice: ravioli gevuld met brasato-vlees, overgoten met salie & boter, afgewerkt met verse truffel (zie foto hieronder).

voorgerecht: 'green risotto' (tonijn / rucola / waterkers)

Risotto,... eindelijk heb ik het aangedurfd of mijn 'signature dish' eens te posten. Mijn liefde voor dit gerecht is groot, zo groot dat je mij voor een overheerlijke risotto 's nachts zonder twijfel wakker mag maken, op voorwaarde dat ik er ook een aangepast glas wijn bij krijg, en een afsluitende espresso, nu we toch bezig zijn. Zo weet ik nog perfect de allereerste keer dat ik een risotto at. Een klein restaurantje aan de de kust van Levanto, Italië waar de fiere 'nonna' op een krakkemikkig stoeltje zat, in het midden van het restaurant en zowel personeel als klanten als een havik in het oog hield... Voor een minieme storting op mijn rekening, geef ik je graag het adres!
Voor dit gerecht combineer ik de risotto met een stuk lekker gegrilde tonijn en een frisse salade van waterkers en zeekraal. De risotto zelf gaan we afwerken met veel citroensap en een rucola-salsa.


moules marcus


Als we 'mossel-friet' door google translator (italiaans) halen krijgen we 'cozze e patatine fritte'. Maar zo letterlijk willen we niet gaan. De frietjes worden vervangen door verse pasta en voor de mosselen gaan we iets extremer... 

We smelten verse sardientjes langzaam met wat olijfolie op een zeer zacht vuurtje. Voeg wat look, fijngehakte chili en peterseliesteeltjes toe. Dit is de basis voor onze saus!