olympic burger: forza belgica

Hoogdagen voor sportliefhebbers, en wie weet, ook voor ons, trouwe supporters van onze dappere Belgen in LDN. Met brons voor Van Snick begon het alvast goed maar wat hebben we nodig voor verdere uitmuntende resultaten? Inderdaad, krachtvoer en welke Belg eet nu niet graag 'steak friet'? Wij zitten thuis voor de tv gekluisterd (ook vermoeiend) en aangezien een côte à l'os uit het vuistje er zelfs voor mij wat over is, kies ik voor een 'pimped burger met pommes pont-neuf (PP9) en dragonmayonaise'.



resto: the kitchen - luik

Zuiderse temperaturen, een dagje Luik met je liefste en een perfect zonneterras,... wat kan een mens soms snel tevreden zijn! Alleen moet het eten ook wel een beetje meevallen en jongens, dat was een regelrechte voltreffer. We kregen een insider-tip voor een leuk lunch-adres genaamd 'the kitchen', gevestigd in de Bulthaup-toonzaal aldaar. Voor een lunch (voor- en hoofdgerecht) betaal je 19,90€. En de smaken zaten zeer goed! Een aanrader voor wie ooit eens toevallig (of niet toevallig) de vurige stede passeert.

bruschetta met gegrilde aubergine en burrata

Hell yeah! Eindelijk zomer en het toeval wil dat mijn verlof net vandaag is gestart! Tijd dus voor een zomers hapje voor of tijdens je bbq!
Hiermee scoor je zeker en volgens mij is er niemand op deze aarde (en ver daarbuiten) die niet van deze bruschetta-variant geniet...
Gegrilde aubergines (yummy) en dan, om het helemaal af te maken, verse burrata. Het gepimpte broertje van de eveneens smakelijke buffelmozzarella. Burrata bestaat uit een mozzarella buitenkant en een licht vloeibare binnenkant die bestaat uit een mengeling van room en mozzarella. Een echte delicatesse...
Een glas rosé om het compleet te maken en je kan er de rest van de avond tegen! Indien je een paar flessen rosé hebt koud staan toch...



voorgerecht: gerookte forel / rode biet / aardappelcrème

We hadden gasten thuis, dus kon ik me eindelijk nog eens uitleven in de keuken. Ik ben altijd een fan geweest van gerookte paling of forel in combinatie met rode biet (foodpairing match!). En het toeval wil dat ik onlangs jonge god Thierry Theys op njam.tv iets klaarmaken wat me wel de moeite leek.
Een kleine marcus-adaptatie and please, do try this at home. Je kan je bezoek imponeren door de flashy kleurtjes, je kan het perfect voorbereiden en ook niet onbelangrijk, het is zeer lekker!




frittata con fiori di zucchini (omelet met courgettebloemen)

aaah, de 1ste courgettebloemen zijn daar! Mijn pas aangelegde moestuin begint zijn vruchten/bloemen reeds snel af te werpen en daar moeten we van profiteren. Een paar verse eitjes van de buurman, courgettebloemen en basilicum uit de eigen tuin, aangevuld met verse tuinbonen, eigenhandig geshopt bij de Italiaanse speciaalzaak. We kunnen van start! Snel klaar en de restjes eet je achteraf koud op tussen een boterham...